16.08.2002. / 00:00

Autor: Anita Štander

LIBIJA

LIBIJSKI PREDSJEDNIK GADAFI OPET KUPUJE STRANE NOGOMETNE KLUBOVE

UZ «JUVENTUS», GADAFI ĆE USKORO POSTATI SUVLASNIKOM GRČKOG «PAOKA»


Libijski predsjednik Muammar Gadafi uskoro bi trebao postati novim vlasnikom jednog od ponajboljih grčkih nogometnih klubova PAOK Salonike. Navijači, naime, već tjednima preklinju Gadafija da spasi klub od bankrota, a britanski list «Guardian» piše kako su pregovori o kupnji pri kraju. Kao razloge Gadafijevom ulaganju u strani nogomet, list navodi kupovanje dobrog ugleda u svijetu, ali i pritisak Gadafijevog sina Al-Saadija koji odmalena sanja da će i sam zaigrati u omiljenom «Manchester Unitedu». Uostalom, na njegovu je inicijativu nedavno Ivan Bošnjak iz Hajduka otišao u Libiju.
Nakon što je prije nekoliko mjeseci postao suvlasnikom talijanskog «Juventusa», libijski je predsjednik priskrbio veliki publicitet svojoj zemlji i tako povratio dio poštovanja kojeg je Libija uživala u svijetu. Ljudi njegovo ime više ne povezuju samo uz terorizam, već odnedavna i uz nogomet, objašnjavaju libijski dužnosnici koji motive Gadafijevim ulaganjima nikako ne vide u stjecanju dobiti jer su ulaganja u nogometne klubove rijetko financijski isplativa.
U namjeri da poboljša kvalitetu igre u libijskim klubovima, Gadafi je u Libijski nogometni savez za savjetnika doveo Diega Maradonu. Gadafijev sin uvjeren je da je Libija sposobna organizirati finale Svjetskog kupa 2010 te je javnosti iznio namjeru da u Libiji izgradi najljepše stadione na svijetu. Dodao je kako je Libija za to spremna uložiti onoliko novca koliko je to potrebno. Neki strani državnici vjeruju da će Gadafi nastaviti kupovati strane europske momčadi, pa tako možda i neke engleske i njemačke klubove.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika