05.10.2008. / 18:03

Autor: Hrvoje Šimičević

Novi ministar gospodarstva

'Britansko gospodarstvo je u vrlo lošem stanju'

"Mislim da je ono uistinu u vrlo lošem stanju", kazao je Mandelson, te dodao kako bi na financijski sustav trebalo gledati "kao na pacijenta koji boluje od bolesti za koju bi Vlada trebala pronaći odgovarajući lijek"

Britansko gospodarstvo trenutačno je u vrlo lošem stanju, izjavio je u nedjelju novi britanski ministar gospodarstva Peter Mandelson u razgovoru s novinarom televizije "Sky news". "Mislim da je ono uistinu u vrlo lošem stanju", kazao je Mandelson, te dodao kako bi na financijski sustav trebalo "gledati kao na pacijenta koji boluje od bolesti za koju bi Vlada trebala pronaći odgovarajući lijek".

Prema dojučerašnjem europskom povjereniku za trgovinu, rješenje bi se trebalo odvijati u tri etape. Kako prenose britanski mediji, Mandelson je kazao kako bi se najprije trebalo stabilizirati pacijentovo stanje, preko ubrizgavanja određene količine likvidnosti, 'da bi se vratilo povjerenje u bankovni sustav.' Potom, nastavio je, trebali bi se liječiti smptomi, i krenuti u 'oštru i odlučnu akciju'. Posljednja etapa rješenja krize se odnosi na  "vraćanje pacijenta u prvobitno zdravstveno stanje, pri čemu se ne smije dopustiti da mu se zdravlje opet pogorša", objasnio je Mandelson. Mandelson se prije dva dana vratio u britansku Vladu, a na njegovu dosadašnju poziciju, postavljena je čelnica Gornjeg doma Britanskoga parlamenta Catherine Ashton.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika