06.10.2008. / 08:33

Autor: Katarina Zorić

Većinski dioničar

MOL kontrolira 45 posto INE

Za većinski paket INA-e MOL-u nedostaje manje od 5 posto dionica

Većinski dioničar INA-e od jučer je mađarska tvrtka MOL koja sada kontrolira 45, 42 posto dionica te tvrtke te je pretekla dosadašnjeg vlasnika INA-e, hrvatsku Vladu.

MOL sada ima 4.542.132 dionice INA-e nakon što mu je Vlada Ivice Račana prodala 2.500.001 dionicu i nakon što su mu fondovi i građani prodali 2.042.131 dionicu. Vlada u svom portfelju drži 4.483.552 dionice Ine.

Za većinski paket INA-e MOL-u nedostaje manje od 5 posto dionica. Hoće li dobiti i to bit će poznato najkasnije u četvrtak, do kada će se obrađivati prijave dioničara poslane poštom.

MOL bi mogao dobiti kontrolu nad INA-om dogovorom mađarske i hrvatske vlade o zamjeni dionica, što je nedavno najavljeno kao jedna od mogućnosti.Vlada će MOL-u prepustiti svojih 19,8 posto dionica za što će dobiti odgovarajući broj MOL-ovih. Hrvatska će tako postati manjinski dioničar u INA-i s 25 posto udjela i u MOL-u sa znatno manjim udjelom.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika