06.10.2008. / 13:40

Autor: Marko Biočina

Policija objavila

Pronađeni leš vjerojatno nije tijelo Britt Lapthorne

Prema neslužbenim informacijama, pronađeni leš je u toliko velikom stupnju raspadanja da će točna identifikacija biti moguća tek nakon što se provede detaljna forenzička analiza tkiva

Dubrovačka policija objavila je kako leš, koje je danas pronađeno u moru kod Dubrovnika, vjerojatno nije tijelo nestale Australke Britt Lapthorne. Naime, zbog prevelike raspadnutosti leša policija je ustvrdila kako je gotovo nemoguće da je zapravo riječ o Britt Lapthorne, jer je vremenski period od njezinog nestanka prekratak za pronađeno stanje tijela.

Podsjetimo, danas ujutro, oko 11 sati u moru u blizini rta Danče kod Dubrovnika pronađen je plutajući leš za kojeg se sumnjalo kako bi mogao biti tijelo nestale Australke Britt Lapthorne. Leš je prvi ugledao jedan dubrovački ribar, koji je potom o svom otkriću obavijestio policiju.

Zamjenik načelnika dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Ivan Kukrika za medije je potvrdio kako je pronađen leš, ali je naglasio kako je zasad nemoguće utvrditi radi li se uistinu o nestaloj Australki. "Još uvijek ne možemo reći ništa podobnije o lešu osim da je u poodmaklom stanju raspadanja. Ekipa za očevid je izišla na teren i izvidi su u tijeku", rekao je Kukrika. Pronađeni leš je u toliko velikom stupnju raspadanja da će točna identifikacija biti moguća tek nakon što se provede detaljna forenzička analiza tkiva.

Podsjetimo, Britt Lapthorne je u Dubrovnik navodno doputovala 13. rujna, a zadnji se puta svojoj obitelji javila 15. rujna. Njen otac je izjavio da su dva lokalna poziva obavljena s njenog mobitela 16. i 17. rujna. Lapthorne je posljednji put viđena 18. rujna. Nestala je nakon posjeta noćnom klubu Fuego u Dubrovniku, a izbacivač je njenom bratu Darrenu rekao da ju je vidio kako odlazi u društvu dvojice muškaraca i pet djevojaka.

Vezane vijesti

Britt Lapthorne bačena u more s utezima kako joj tijelo ne bi isplivalo na...

Britt Lapthorne bačena u more s utezima kako joj tijelo ne bi isplivalo na površinu?

Nalazi australskih medicinskih stručnjaka mogli bi poduprijeti teoriju da je Britt Lapthorne, 21-godišnja studentica iz Melbournea, ubijena te da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika