07.10.2008. / 16:44

Autor: Petra Horvat

Ekskluzivna snimka

Zaštitar ubojica ostavio oproštajno pismo

Nacional posjeduje i ekskluzivni video zapis Andrije Jauka dok radi manje od 24 sata prije nego što je počinio ubojstvo

Prema neslužbenim informacijama koje posjeduje Nacional, 25- godišnji zaštitar Andrija Jauk koji je, zbog ljubavnih razmirica, jučer ubio 17-godišnjakinju N.D., a potom i sebi pucao u glavu, ostavio je oproštajno pismo. Sudeći prema onome što navodno piše u pismu, Jauk nije planirao izvršiti ubojstvo, već je namjeravao sebi oduzeti život ispred djevojke. Što je 25-godišnjaka navelo da ipak puca u djevojku zasad nije poznato.

Također, prema tvrdnjama policije, koje su objavljene u medijima, Andrija Jauk je kao djelatnik zaštitarske tvrtke imao važeći liječnički pregled, uključujući i razgovor s psihologom. Ipak, prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže Nacional, Andriji Jauku je nedavno istekla dozvola za posjedovanje vatrenog oružja, koja mu nakon obavljenog pregleda radi obnove dozvole nije obnovljena jer je psiholog ustvrdio psihičke smetnje.

Prema proceduri, tvrdi Nacionalov izvor, oružje mu je trebalo biti oduzeto prije više od dva tjedna, ali se to nije dogodilo. Da je to bilo učinjeno, ubojica možda ne bi raspolagao s pištoljem s kojim je počinio zločin.

Naime, Nacionalov izvor tvrdi kako je ubojstvo počinjeno pištoljem marke Glock, dok zaštitari koriste pištolje marke HS. Zbog toga nisu istinite informacije koje su objavljene u nekim medijima kako je Jauk ubojstvo počinio službenim oružjem.

Uz to, Nacional posjeduje i ekskluzivni video zapis Andrije Jauka dok radi manje od 24 sata prije nego što je počinio ubojstvo.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika