07.10.2008. / 19:01

Autor: Petra Horvat

Projekt Svjetske banke

Nizozemska donira milijun eura za reformu pravosuđa

Pismo namjere trebala je umjesto Jandrokovića potpisati ministrica pravosuđa u odlasku Ana Lovrin

Gordan Jandroković, hrvatski ministar vanjskih poslova i Maxime Verhagen, nizozemski ministar vanjskih poslova, danas su u Zagrebu potpisali pismo namjere kojim se predviđa da će za financiranje reforme pravodusnog sustava Hrvatska u sklopu projekta Svjetske banke dobiti oko milijun eura.

Verhagen je nakon potpisivanja pisma namjere u Banskim dvorima objasnio da je projekt Svjetske banke usmjeren na jačanje učinkovitosti sudstva. Pohvalio je i dosadašnje napore Hrvatske u borbi protiv korupcije, no istaknuo je kako brojne izazove tek trebamo prevladati. "Osobito je važno poboljšati učinkovitost sudstva", kazao je nizozemski ministar i upozorio da ukoliko sudstvo ne funkcionira, gubi kredibilitet u javnosti.

Hrvatski je ministar naglasio kako je reforma pravosuđa važna zbog približavanja Europskoj uniji, te kako će rješavanje tog pitanja podići kvalitetu života građanima RH. Jandroković je kazao i kako potpisivanje pisma namjere upučuje na posebno dobre odnose između Nizozemske i Hrvatske. Ministar je zahvalio nizozemskoj Vladi na donaciji, a naglasio je i da je ta zemlja od 200. godine u Hrvatsku donirala 30 milijuna eura za razne projekte.

Pismo je supotpisao i voditelj ureda Svjetske banke u Hrvatskoj Andras Horvai, koji je naglasio da je ovaj projekt važan dio četverogodišnje strategije za Hrvatsku, koju je prije tjedan dana prihvatio izvršni odbor Svjetske banke.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika