08.10.2008. / 10:29

Autor: Katarina Zorić

Prekidu državno-pravnih veza s Jugoslavijom

Hrvatska slavi Dan neovisnosti

Dan neovisnosti obilježio je jučer Hrvatski sabor svečanom sjednicom na kojoj je predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić podsjetio da bez Domovinskoga rata ne bi bilo ni hrvatske države te istaknuo značaj prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana

Hrvatska danas slavi Dan neovisnosti kojim se prisjećamo 8. listopada 1991. kada su saborski zastupnici na sjednici donijeli povijesnu odluku o prekidu državno-pravnih veza s bivšom Jugoslavijom.

Time je ostvarena stoljetna težnja hrvatskoga naroda da živi u samostalnoj i neovisnoj državi, a toj odluci Hrvatskoga sabora prethodila je plebiscitarno izražena volja hrvatskoga naroda i građana o hrvatskoj samostalnosti iz travnja 1991.

Dan neovisnosti obilježio je jučer Hrvatski sabor svečanom sjednicom na kojoj je predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić podsjetio da bez Domovinskoga rata ne bi bilo ni hrvatske države te istaknuo značaj prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Naglasio je da je Sabor glavna spona hrvatskih građana i EU institucija te dodao kako je Sabor s europskim pravnim stečevinama uskladio 95 zakona. "

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika