16.08.2002. / 00:00

Autor: Anita Štander

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

RAČAN ZADOVOLJAN RAZVOJEM DOGAĐAJA U PIRANSKOM ZALJEVU

ISTARSKI HIP ODLUČIO JE TUŽITI PREMIJERA USTAVNOM SUDU JER JE SLOVENCIMA POKLONIO DIO HRVATSKOG TERITORIJAPredsjednik hrvatske Vlade Ivica Račan izjavio je na konferenciji za novinare u petak da je situacija u Piranskom zaljevu danas bolja nego što je to bila proteklih dana. «Situacija je s hrvatske strane pod kontrolom i sigurni smo da imamo pravo na stajalište koje branimo», napomenuo je premijer pozivajući se pritom na članak 15. Konvencije UN-a po kojem crta razgraničenja ide sredinom dvije suprotne obale. Račan je također izrazio nadu da neće više biti incidenata u Piranskom zaljevu do 1. listopada za kada je najavio mogućnost stupanja na snagu Sporazuma o malograničnom prometu i suradnji.
Inače, Predsjednik HIP-a Istarske županije Ninoslav Mogorović najavio je da će za tjedan dana podnijeti tužbu Ustavnom sudu RH protiv premijera Račana. Kao razlog takvoj odluci u stranci navode Račanovo potpisivanje sporazuma o međudržavnoj granici sa Slovenijom čime je Hrvatska, smatraju u HIP-u izgubila dio svog teritorija.

Vezane vijesti

Nema interesa: Samo jedan kandidat za slovenskog člana arbitražnog suda

Nema interesa: Samo jedan kandidat za slovenskog člana arbitražnog suda

U Sloveniji u utorak istječe rok do kojega se na natječaj ministarstva pravosuđa mogu javiti kandidati za mjesto slovenskog suca u budućem petočlanom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika