09.10.2008. / 12:39

Autor: Katarina Zorić

Financijska kriza

Crobex pao na najnižu razinu od svibnja 2006

U odnosu na zatvaranje u utorak, Crobex se jutros spustio 8,2 posto prateći tako jučerašnji snažan pad cijena dionica na svim svjetskim burzama

Crobex indeks Zagrebačke burze nakon prvih sat vremena današnjeg trgovanja potonuo je više od osam posto, na 2444 boda, najnižu razinu od svibnja 2006. godine.

U odnosu na zatvaranje u utorak, Crobex se jutros spustio 8,2 posto prateći tako jučerašnji snažan pad cijena dionica na svim svjetskim burzama.

Domaće ulagače nije uspio smiriti ni jutrošnji rast cijena dionica na europskim burzama, na kojima su vodeći indeksi trenutačno u plusu više od dva posto.

Razina Crobexa od 2444 boda nije zabilježena od 25. svibnja 2006. godine kada je iznosio 2434 boda.

Zbog pada cijene više od 10 posto, u blokadi je trenutačno 15 dionica, među kojima su Inina, Ledova, PBZ-ova te dionice niza brodarskih i građevinskih kompanija. Pritom je cijena Inine dionice potonula na gotovo 2100 kuna.

Jutros je bila najlikvidnija dionica T-HT-a s prometom od 10,2 milijuna kuna. Cijena joj se spustila 4,81 posto, na 227,4 kune, što je gotovo 38 kuna manje od razine iz IPO-a. 

Vezane vijesti

Repriziranje bankarskog debakla

Repriziranje bankarskog debakla

J.P. Morgan Chase & Co., najveća banka u SAD-u, čiji je izvršni direktor Jamie Dimon bio na čelu rata Wall Streeta protiv regulacije, objavila je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika