09.10.2008. / 15:40

Autor: Petra Horvat

BiH-eksplozija u trgovačkom centru

Jedna osoba poginula, petero ozlijeđenih

Glasnogovornik MUP-a je potvrdio da je eksplozivna naprava bila postavljena u stropu na odjelu prehrane. Također, bosanski portali su prenijeli da su bile postavljene tri bombe, od kojih su dvije na policama pronašli kupci dućana

Bosanski mediji su prenijeli da je u trgovačkom centru FIS Vitez u Vitezu došlo do eksplozije u kojoj je smrtno stradala najmanje jedna osoba, dok ih je pet ozlijeđeno, među kojima je i jedna beba. Smrtno je stradao Zovnko Barbić, zaštitar centra, a dvije su osobe zadobile teške ozljede opasne po život, te su prebačeni u bolnicu u Novoj Biloj.

Glasnogovornik MUP-a je potvrdio da je eksplozivna naprava bila postavljena u stropu na odjelu prehrane. Također, bosanski portali su prenijeli da su bile postavljene tri bombe, od kojih su dvije na policama pronašli kupci dućana. Kupci su predali bombe osiguranju dućana, prilikom čega je poginuo zaštitar Barbić. Naime, bomba je bila u kutiji, te se aktivirala i eksplodirala u trenu kada ju je zaštitar podignuo.

Prema neslužbenim informacijama, dvije ne pronađene bombe bile su tzv. klackalice. Izvor iz lokalne policije otkrio je da je bomba bila postavljena u blizini blagajne kako bi stradalo što više ljudi.

Cijelo je područje u blokadi, a na teren su izašle sve raspoložive policijske i specijalne snage. Zasad još nitko nije preuzeo odgovornost za napad. Mondo je prenio izjavu nekih očevidaca koji su navodno vidjeli da je bombu aktivirala nepoznata ženska osoba.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika