09.10.2008. / 16:12

Autor: Hrvoje Šimičević

Nakon ispitivanja braće Petrač

Nikola Petrač: Nije istina da nismo prošli poligrafsko testiranje

"Svi smo prošli policijsko ispitivanje. Dokazano je kako nemamo nikakve veze sa ovim slučajem", kazao je Nikola Petrač, demantiravši tako pisanje pojedinih medija, koji su tijekom dana objavili kako su Petrači pali na poligrafu

Nakon šest sati ispitivanja o ubojstvu Ivane Hodak, braća Roko, Nikola i Novica Petrač pušteni su iz policijske postaje u Heinzlovoj."Svi smo prošli poligrafsko ispitivanje. Mislim da je sad dokazano kako nemamo nikakve veze sa ovim slučajem", kazao je za Nacional Nikola Petrač, demantiravši tako pisanje pojedinih medija, koji su tijekom dana objavili kako su Petrači na nekim pitanjima zapravo 'pali' na poligrafu.

"Tijekom cjelokupnog ispitivanja potvrđeno je i ono što smo prije govorili, da je naša eventualna uloga u ubojstvu Ivane Hodak obična neistina", kazao je Petrač. Više od šest sati zadržani su u policijskoj postaji,  jer se odužilo provođenje i priprema poligrafskog ispitivanja, istaknuo je Petrač.

Prije nekoliko sati, izlazeći iz zgrade policijske postaje u Heinzelovoj ulici, Novica Petrač odmah je kazao kako je prošao testiranje, postavivši pritom pitanje 'hoće li se svi ispričati obitelji Petrač, nakon što se za mjesec dana uhvati ubojica'.

Podsjetimo, policija je jutros na razgovor pozvala braću Petrač, nakon što je odvjetnik Vladimira Zagorca i otac ubijene djevojke Zvonimir Hodak javno optužio Hrvoja Petrača za sudjelovanje u ovom zločinu. Obitelj Petrač odbacila je takve tvrdnje, a nekoliko sati kasnije reagirali su pismenim priopćenjem, u kojem su obitelji Hodak izrazili sućut zbog smrti Ivane Hodak. Dodali su kako žele da ubojica Hodakove kćeri bude pronađen i uhićen te su naveli da "pokušavaju razumjeti da čovjek u trenucima najteže boli sumnja na sve i optužuje bez previše dubokog promišljanja".

Vezane vijesti

Do 31. kolovoza otvoren natječaj Zaklade Ivana Hodak za dodjelu stipendija...

Do 31. kolovoza otvoren natječaj Zaklade Ivana Hodak za dodjelu stipendija siromašnim studentima

Do 31. kolovoza bit će otvoren natječaj za dodjelu stipendije za preddiplomski studij koju u spomen na prerano umrlu mladu pravnicu Ivanu Hodak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika