09.10.2008. / 16:13

Autor: Petra Horvat

Virovitica

Uhićena skupina osumnjičena za premlaćivanje

Žrtva napada Marko Kljajić se u obiteljskoj kući u Slavonskoj Bari kod Zdenaca oporavlja od napada, a još uvijek je u gipsu

Virovitičko-podravska policijska uprava danas je izvijestila o uspješno provedenoj akciji otkrivanja i uhićenja nekoliko osoba koje se sumnjiči da su organizirano počinili više kaznenih djela nanošenja teških fizičkih ozljeda. Opsežnom policijskom akcijom uhićeno je ukupno osam osoba, od kojih 5 iz Osijeka, te troje iz Orahovice.

Uhićeni Đuro Oravec (54) iz Orahovice unajmio je M. E. iz Osijeka da organizira skupinu u sastavu A. V.(23), D. K. (21) i M. V. (33) iz Osijeka da pretuče Marka Kljajića. (46) s područja općine Zdenci. Osumnjičenima je M. Š. iz Orahovice 17. rujna oko 22 sata pomogao da maskirani uđu u njegovu nezaključanu kuću i zatekli su ga u krevetu, te ga pretekli bejzbolskim palicama. Liječnici su ozlijeđenom dijagnosticirali teške fizičke ozljede, odnosno slomili su mu lijevu ruku ili stopalo lijeve noge.

Naručitelj Đuro Oravec je zajedno s M. Š. za premlaćivanje trojici napadača isplatio 22 000 kuna, od čega im je polovica iznosa plaćena prije, a druga nakon obavljenog posla.

Pet osoba je u nazočnosti branitelja priznalo kazneno djelo nakon čega je policija na mjestu gdje su počinitelji odbacili predmete pronašla bejzbolsku palicu kojom je napad izvršen. Prilikom pretresa  stanova, kuća i automobila osumnjičenih pronađeni su i oduzeti dva pištolja sa streljivom, više raznih palica, više odjevnih predmeta, te više mobilnih aparata i SIM kartica.

Prema nekim informacijama, Oravec i Kljajić su od ranije u sukobu. Oravec i njegov sin Pero su se potukli s Kljajićem u njegovom kafiću u kolovozu, a istog je dana netko Kljajiću zapalio Mercedes.

Đuro Oravec i M. E. jučer su privedeni pred istražnog suca u Bjelovaru. Protiv sedmorice muškaraca slijedi kaznena prijava zbog organiziranja radi počinjenja kaznena djela, za što je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina. Organizatoru prijeti kazna od jedne do deset godina. Jučer je uhićen i Pero Oravec jer mu je pri očevidu ispao pištolj za kojega nema dozvolu.

Pretučeni Kljajić je izjavio da su ga u noći napada probudili udarci. Izjavio je da je vidio nekoliko muškaraca, te da se više ne sjeća ničega. Također, tvrdi da ne zna razloge svog premlaćivanja. Izjavio je i da, osim tučnjave u kolovozu, nije imao sukoba s obitelji Oravec, s kojom je godinama bio u dobrom odnosu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika