10.10.2008. / 08:38

 

Ukrajina - Hrvatska

Neće biti prijenosa utakmice iz Ukrajine

Problem je nastao kad je TCF odbio prodati prijenos utakmice u Ukrajini HTV-u, tražeći da zauzvrat dobije prava na prijenos utakmice u Hrvatskoj. HTV ne može pristati na takav aranžman jer ni ne posjeduje ta prava

Kako stvari trenutno stoje, na domaćim televizijama neće biti prijenosa kvalifikacijske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije protiv Ukrajine. To će biti prvi put u povijesti da hrvatski gledatelji ne mogu uživo pratiti neku od službenih utakmica reprezentacije.

Problem je nastao u komunikaciji između dvaju agencija koje drže televizijska prava za utakmice između Hrvatske i Ukrajine. Za prvu utakmicu u Ukrajini vlasnik prava je austrijska agencija Trading Consulting Factoring, dok za uzvrat prava posjeduje agencija Sport Five. Problem je nastao kad je TCF odbio prodati prijenos utakmice u Ukrajini HTV-u, tražeći da zauzvrat dobije prava na prijenos utakmice u Hrvatskoj. HTV ne može pristati na takav aranžman jer ni ne posjeduje ta prava.

S druge strane, Sport Five je odbio takav prijedlog smatrajući da te dvije utakmice nemaju istu marketinšku vrijednost, pogotovo ako se uzme da Ukrajina ima 50, a Hrvatska 4 milijuna stanovnika.Zbog nepopustljivosti obje strane u pregovorima , čini se kako do dogovora neće doći, te kako će navijači hrvatske nogometne reprezentacije utakmicu morati pratiti putem radio prijenosa.

"Situacija je krajnje dramatična. TCF nam ni po koju cijenu ne želi prodati utakmicu! Dva, tri, deset milijuna kuna, eura, uopće ih ne zanima, jer je njihov jedini zahtjev, baš kao što je to bio i Ukrajinskog nogometnog saveza, TV prava na uzvratnu utakmicu Hrvatska - Ukrajina. Nikako im ne možemo objasniti, niti oni žele razumjeti da HTV nema TV prava na taj prijenos izvan Hrvatske, baš kao ni Hrvatski nogometni savez, već agencija Sport Five koja ne pristaje na tu razmjenu. Hrvatski gledatelji i HTV kolateralna su žrtva. Činimo sve kako bismo osigurali prijenos, pa i neke stvari koje su izvan naših ingerencija. Obratili smo se svim instancama za pomoć, među kojima i čelnicima Ukrajinskog nogometnog saveza Grigoriju Surkisu i Vladimiru Laskhulu te predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru, a svoj potpis treba još staviti i predsjednik HNS-a Vlatko Marković", rekao je Božo Sušec, pomoćnik ravnatelja HTV-a.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika