10.10.2008. / 09:04

Autor: Marko Biočina

Zaobiđena pravila

Faber će biti vršitelj dužnosti ravnatelja policije

Čini se da su u Vladi našli način kako da Faber odmah počne raditi, tako da je premijer već najavio kako bi do kraja javnog natječaja Faber mogao biti vršitelj dužnosti ravnatelja policije.

Danas će se u Saboru raspravljati i glasati o imenovanju novih ministara. Kako je i najavio premijer Ivo Sanader, novi ministar unutarnjih poslova trebao bi postati Tomislav Karamarko, dok bi novim ministrom pravosuđa trebao biti imenovan Ivan Šimonović.

U Vladi su uvjereni kako neće biti problema pri izglasavanja povjerenja novim ministrima, pogotovo zato što su ih u tom naumu osim koalicijskih partnera podržali i neki pripadnici oporbe, te pojedini manjinski zastupnici. S druge strane, inicijativa SDP-a o tome kako bi premijer trebao ponuditi ostavku, te kako bi trebali biti raspisani prijevremeni izbori, zasad nije stekla značajnu podršku, čak ni među predstavnicima ostalih oporbenih stranaka.

No, ako je već sada očito kako neće biti nikakvih problema pri imenovanjima Šimonovića i Karamarka, imenovanje trećeg člana "antimafijaškog" tima, Vladimira Fabera neće proći tako jednostavno. Naime, za poziciju Ravnatelja policije, koju je Sanader namijenio Faberu po zakonu je potrebno provesti javni natječaj. To znači da Faber barem još mjesec dana ne bi mogao formalno započeti sa radom na svom novom poslu.

No, čini se da su u Vladi našli način kako da i to zaobiđu, tako da je premijer već najavio kako bi do kraja javnog natječaja Faber mogao biti vršitelj dužnosti ravnatelja policije. "Poštovat ćemo proceduru, ali gledamo postoji li mogućnost da novi ravnatelj policije do završetka natječaja tu dužnost obavlja kao vršitelj dužnosti ", rekao je Sanader.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika