10.10.2008. / 16:08

Autor: Hrvoje Šimičević

Komemoracija Ivani Hodak

'Ovo je poticaj da se nešto promjeni u društvu'

Na Mirogoju bi trebao početi posljednji ispraćaj Ivane Hodak, a tijekom proteklih sati tamo se okupilo više tisuća ljudi, dok je ZET uveo dodatne autobusne linije

"Pozivam vas da na svaki način, pa ako treba i građanskom neposlušnošću, ne dozvolite da ova smrt prođe samo tako", kazao je tajnik Hrvatske odvjetničke komore Arno Vičić danas na komemoraciji posvećenoj Ivani Hodak. Uz njezine vidno shrvane roditelje, Ljerku Mintas Hodak, pravnicu i bivšu potpredsjednicu Vlade, te odvjetnika Zvonimira Hodaka, komemoraciji koja je počela u 12 sati, nazočili su brojni poznanici, prijatelji i članovi obitelji. Komemoracija je trajala oko petnaestak minuta, a na govornici su se izmjenjivali oni koji su dobro poznavali ubijenu 26-godišnju Ivanu Hodak.

Vičić je poručio kako je 'Ivana ubijena u trenutku kada su je roditelji ozbiljno počeli uvoditi u pravo', ističući da je željela, ali i obećavala mnogo. Predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Leo Andreis pozvao je okupljene da na svaki način pa i građanskom neposlušnošću ne dozvole da ova smrt prođe samo tako. "Ako je na ovakav strašan način nestala s lica zemlje, neka nam to bude povod da učinimo sve da se tako nešto više ne dogodi", kazao je Andreis.

Podsjećamo, svi odvjetnici koji su se pridružili apelu HOK-a, danas od 12 do 13 sati prekinuli su svoj rad u znak mirnog prosvjeda 'zbog nedopustivo loše sigurnosne situacije u zemlji.' Na Mirogoju bi trebao početi posljednji ispraćaj Ivane Hodak, a tijekom proteklih sati tamo se okupilo više tisuća ljudi, dok je ZET uveo dodatne autobusne linije. Ivana Hodak bit će pokopana u obiteljskoj grobnici Mintasovih. Podsjetimo, Ivana Hodak ubijena je u ponedjeljak u središtu Zagreba. Počinitelj ovog zločina još nije poznat.

Vezane vijesti

Do 31. kolovoza otvoren natječaj Zaklade Ivana Hodak za dodjelu stipendija...

Do 31. kolovoza otvoren natječaj Zaklade Ivana Hodak za dodjelu stipendija siromašnim studentima

Do 31. kolovoza bit će otvoren natječaj za dodjelu stipendije za preddiplomski studij koju u spomen na prerano umrlu mladu pravnicu Ivanu Hodak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika