11.10.2008. / 22:10

Autor: Nina Tomljanović

Slučaj Hodak

Policija raspisuje novčanu nagradu?

Zadnji put kada je hrvatska policija nudila novac bio je kada se tražila informacija koja bi pomogla uhićenju generala Ante Gotovine

Ravnatelja policije Dubravko Novak danas je demantirao medijska nagađanja u kojima se tvrdi da policija traga za crnim Passatom, koji je navodno slijedio auto Ivane Hodak ili da je brava na ulaznim vratima zgrade u kojoj je ubijena Hodak otvorena grickalicom.

"Te informacije policija je doista bila uzela u obzir, ali kasnije su se pokazale kao irelevantne za slučaj pa su odbačene", rekao je visokopozicionirani izvor iz MUP-a za Jutarnji list.

Zbog činjenice da MUP, zagrebačka policija i hrvatske obavještajne snage šesti dan nakon ubojstva mlade odvjetnice Ivane Hodak nemaju ni jedan konkretan trag, Novak ozbiljno razmišlja da u sljedećih nekoliko dana Vrh MUP-a raspiše bogatu novčanu nagradu za svaku informaciju koja bi mogla dovesti do uhićenja osobe koja je počinila zločin.

Veličina nagrade mogla bi se kretat oko nekoliko stotina tisuća kuna. Zadnji put kada je hrvatska policija nudila novac bio je kada se tražila informacija koja bi pomogla uhićenju generala Ante Gotovine. Riječ je o iznosu od 350.000 kuna.

Prema pisanju medija, u MUP-u spekulacije da bi Hrvoje Petrač mogao biti povezan s ubojstvom Ivane Hodak, više uzimaju sa zadrškom te bi uskoro tu mogućnost mogli u potpunosti odbaciti.

Policija je do sada ispitala oko 260 osoba za koje se smatra da bi mogle posjedovati korisne informacije u otkrivanju ubojice mlade odvjetnice Ivane Hodak. Jutros su na ispitivanju bili poduzetnica i bivša tenisacica Iva Majoli, njezin suprug Stipe Marić. te još jedna Ivanina prijateljica.Nitko od njih nije bio raspoložen za davanje bilo kakvih informacija.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika