11.10.2008. / 16:51

Autor: Nina Tomljanović

Reakcije na Dodikove izjave

Mesić: Dodik je iluzionist koji ne priznaje BiH

Mesić je dodao da su Dodikove prijetnje izdvajanjem RS iz BiH opasne za zemlje u susjedstvu BiH i za Europu

Predsjednik Stjepan Mesić reagirao je na izjave premijera Republike Srpske Milorada Dodika te ga je prozvao "iluzionistom koji ne priznaje BiH".

Dodao je da su Dodikove prijetnje izdvajanjem RS iz BiH opasne za zemlje u susjedstvu BiH i za Europu. "Volio bih da to shvati i Milorad Dodik i da ne traži krivce izvan svojega kruga, nego da počne voditi politiku koja će osnažiti BiH", rekao je Mesić.

Na nedavne optužbe srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, predsjednik Mesić je kazao da se samo zauzima za opstanak BiH. "Ako je to ratnohuškačka politika, onda sam ja ratni huškač", istaknuo je.

Predsjednik je komentirao i financijsko stanje u Hrvatskoj, za koje kaže da će Vlada "morati intervenirati kad za to nastupi trenutak". Podsjetio je kako je još na otvorenju Zagrebačkog velesajma upozorio da se osjeća "financijska tutnjava iz SAD-a", a zatim rekao kako je za Hrvatsku najvažnije da zadrži uzlaznu liniju gospodarstva, održi i otvara nova radna mjesta i privlači kapital, i to u izvozno orijentiranu proizvodnju.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika