13.10.2008. / 08:33

Autor: Katarina Zorić

Vladin potez

Povećanje osiguranog depozita na najmanje 50 tisuća eura

Vlada će, naime, na svojoj današnjoj sjednici donijeti odluku o povećanju osiguranja štednih uloga na najmanje 50 tisuća eura

Financijska kriza potresa svijet, a nesigurnost se sve više osjeća i u Hrvatskoj. Nakon što su odreagirale gotovo sve europske zemlje, Hrvatska će također krenuti u suočavanje s problemom.

Kako bi donekle umirio građane, ministar financija Ivan Šuker za danas je najavio povećanje štednih uloga. Vlada će, naime, na svojoj današnjoj sjednici donijeti odluku o povećanju osiguranja štednih uloga na najmanje 50 tisuća eura. To je iznos do kojeg štednju građana u bankama jamči većina članica Europske unije, iako su neke uvele i neograničeno jamstvo za bankovne depozite.

Ministar Šuker već je nekoliko puta ponovio da je hrvatski bankarski sustav siguran te da nema razloga za brigu unatoč teškom psihološkom trenutku. Ocjenjujući da je, s obzirom na bankarske krize koja je Hrvatska imala prije desetak godina i tadašnje gubitke ušteđevina građana, prisustvo straha "normalna stvar", Šuker je poručio da se "hrvatski građani ne trebaju bojati".



Vezane vijesti

Repriziranje bankarskog debakla

Repriziranje bankarskog debakla

J.P. Morgan Chase & Co., najveća banka u SAD-u, čiji je izvršni direktor Jamie Dimon bio na čelu rata Wall Streeta protiv regulacije, objavila je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika