13.10.2008. / 09:47

Autor: Marko Biočina

Raspad AVA produkcije

Huljić i Majetić se posvađali radi podjele zarade

Iako je Tonči Huljić ustvrdio kako su nesuglasice među vlasnicima AVA-e nastale zbog drukčijih vizija upravljanja tvrtkom, upućeni tvrde kako je glavni problem bio taj što se Majetić i Huljić nisu mogli dogovoriti oko podjele zarade

Nakon što se tjednima spekuliralo o svađi i mogućem prekidu suradnje između suvlasnika produkcijske kuće AVA Romana Majetića i Tončija Huljića, i službeno je potvrđeno da će cijeli slučaj biti riješen na sudu. to je za Jutarnji list potvrdio sam Huljić, koji je rekao kako je između Majetića i njega došlo do razmimoilaženja u tome kako bi tvrtka trebala izgledati, te kako će se pitanje vlasništva riješiti na Trgovačkom sudu.

"Ono što je među nama postalo sporno u cijeloj toj situaciji je način upravljanja tvrtkom, što, naravno, ne mora nužno značiti i potpuni raskid mog poslovnog odnosa s Romanom. Što se tiče načina upravljanja tvrtkom, to će se riješiti na Trgovačkom sudu. Jednostavno, ja imam jednu viziju upravljanja, kako u kreativnom, tako i u poslovnom smislu, a on ima neke druge ideje. Kako nas dvojica to očito ne možemo sami riješiti i uskladiti, stvar će se morati riješiti sudskim putem", rekao je Huljić i pritom napomenuo kako se namjerava u budućnosti više posvetiti glazbi, koju smatra svojom životnom orijentacijom.

Iako je Tonči Huljić ustvrdio kako su nesuglasice među vlasnicima AVA-e nastale zbog drukčijih vizija upravljanja tvrtkom, upućeni tvrde kako je glavni problem bio taj što se Majetić i Huljić nisu mogli dogovoriti oko podjele zarade.

To je neizravno potvrdio i sam Majetić rekavši kako podjela zarade po principu pola-pola nije pravedna: "Mogu samo reći da nije logična ovakva situacija u kojoj jedan partner kreira i vodi sve što AVA stvara, pritom snosi apsolutnu odgovornost za sve, dok je angažman drugog partnera minimalan, a korist koju tvrtka ostvaruje za vlasnike dijeli se ravnopravno. Mislim da smo pogriješili što tu situaciju nismo i ranije raščistili, tim više što Tonči ionako svoje interese vidi u nekim drugim područjima kojima se i bavi. U svakom slučaju, najave sudskih tužbi nisu način rješavanja ovog odnosa te se nadam da ćemo na kraju naći modus koji će zadovoljiti obojicu - njemu pružiti obeštećenje i mogućnost da se posveti svojim interesima, a meni omogućiti da se nastavim baviti onime što radim već pet godina, AVA-om".

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika