13.10.2008. / 13:44

Autor: Hrvoje Šimičević

Obdukcija Britt Lapthorne

Uzrok smrti nepoznat zbog stanja pronađenog tijela?

Pozivajući se na istražnog suca Đorđa Benussia, Večernji list danas je objavio kako prema nalazima, mlada Australka navodno nije umrla nasilnom smrću. S druge strane, Dubrovački list, koji je prvi objavio kako je pronađeno truplo Britt Lapthorne, piše kako postoje tragovi koji upućuju na nasilnu smrt

Danas bi policija trabala objaviti detaljne nalaze obdukcije Australke Britt Lapthorne, čije je tijelo, nakon intenzivne potrage u ponedjeljak pronađeno u moru kod Dubrovnika. Pozivajući se na istražnog suca Đorđa Benussia, Večernji list danas je objavio kako prema nalazima, mlada Australka navodno nije umrla nasilnom smrću. S druge strane, Dubrovački list, koji je prvi objavio kako je pronađeno truplo Britt Lapthorne, piše kako postoje tragovi koji upućuju na nasilnu smrt.

Sudac Benussi istaknuo je u pojedinim medijima da se radi o "smrti nepoznatog uzroka zbog težih truležnih promjena". Dubrovačka policija najavila je novinarsku konferenciju u 14 sati. Do sada je u istrazi ispitano oko 340 mogućih svjedoka, bez konkretnih rezultata, koji bi mogli upućivati na razrješenje slučaja. Jedna od svjedokinja ipak je potvrdila kako je Australku u noći kad je nestala, vidjela u društvu s muškarcem u dubrovačkom klubu Fuego.

Do trenutka objave da se zaista radi o Britt Lapthorne, zbog stanja prevelike raspadnutosti, dominirala je pretpostavka da se radi o drugoj osobi. No, nakon što je utvrđen identitet, stanje tijela objašnjavano je djelovanjem valova, odaracima od stijene i utjecajem morske vode. Roditelji Britt Lapthorne odbacivali su takve teze te su smatrali kako je riječ nasilnom zločinu. Istaknuli su kako nestrpljivo iščekuju nalaze obdukcije, te da zadržavaju pravo na drugo mišljenje na DNK analizu i na rezultate obdukcije.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika