Objavljeno u Nacionalu br. 674, 2008-10-13

Autor: Marko Biočina

Karijera i novac

Nexe Grupa kreće u osvajanje tržišta srednje i istočne Europe

Čelnik Nexe Grupe Ivan Ergović najavio je ulaganja od 44 milijuna eura u pogone u Srbiji, te daljnju modernizaciju tvornica u Hrvatskoj, kako bi što prije konkurirao na istočnoeuropskom tržištuČelnik Nexe Grupe Ivan Ergović najavio je ulaganja od 44 milijuna eura u pogone u Srbiji, te daljnju modernizaciju tvornica u Hrvatskoj, kako bi što prije konkurirao na istočnoeuropskom tržištuUsprkos globalnoj ekonomskoj krizi, Nexe grupa iz Našica najavila je kako namjerava pokrenuti veliki investicijski ciklus u svojim tvrtkama u Srbiji. Nexe namjerava investirati oko 44 milijuna eura u modernizaciju i proširenje proizvodnih kapaciteta. Neke od tih investicija već su počele. Tako se u tvornici opeke Stražilovo u Sremskim Karlovcima gradi novi pogon za izradu termoizolacijskih blokova s olakšanom glinenom masom.

Jednako je vrijedna i investicija u kamenolomu Jelen Dol, u zapadnoj Srbiji, gdje Nexe gradi novu liniju za proizvodnju vapna i novu peć. Još 22 milijuna eura našička tvrtka će uložiti u tvornicu građevinskog materijala u Novom Bečeju, koju Nexe posjeduje od 2003. Tamo je planirana gradnja nove tvornice crijepa i pogona za suhu preradu, koja bi trebala početi s radom do 2010. Inače, Nexe Grupa je jedna od najuspješnijih hrvatskih tvrtki na srbijanskom tržištu, a svoje je poslovanje počela trima velikim akvizicijama 2003.

Otad Nexe u Srbiji bilježi odlične poslovne rezultate, drži značajan tržišni udjel u svom sektoru i zapošljava više od 900 radnika. No, osim u Srbiji, kompanija je nedavno najavila i značajna ulaganja u modernizaciju poslovanja u Hrvatskoj. Tako će u osuvremenjivanje pogona svoje tvrtke Dilj iz Vinkovaca, koja se bavi proizvodnjom građevinskog materijala, Nexe uložiti 162 milijuna kuna.

Nakon modernizacije u Nexe Grupi se nadaju kako će svojim proizvodima moći osvojiti značajan tržišni udio u državama srednje i istočne Europe, a naročito dobre poslovne rezultate očekuju u Rumunjskoj, Ukrajini i Rusiji. 

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika