13.10.2008. / 17:07

Autor: Petra Horvat

Ubojstvo Ivane Hodak

Novak: 'Policija je očevid obavila korektno i profesionalno'

'Razne medijske konstrukcije o tome što je moguć motiv ubojstva ne dolaze iz policije i u stvari mogu biti štetne za istragu', rekao je načelnik Ureda ravnatelja policije i pozvao građane da se jave ako imaju bilo kakve podatke koji mogu pomoći u istrazi

Prema izjavi Dubravka Novaka, načelnika Ureda ravnatelja policije, policija je u slučaju ubojstva Ivane Hodak mjesto zločina obradila krajnje profesionalno, odgovorno i stručno. Novak je time demantirao tvrdnje pojedinih medija da je na mjestu zločina uništen dio tragova. "Isključujem bilo kakvu mogućnost da je posao obavljen nemarno i nestručno", istaknuo je Novak.

Prema spomenutim medijskim nagađanjima, policija je u slučaju ubojstva ivane Hodak prekršila pravila struke kao što su nesmetanost rada kriminalista i forenzičara, te sprječavanje kontaminacije mjesta ubojstva i njegove tajnosti.

Novak je istaknuo da policija u okviru kriminalističke obrade treba odraditi još čitav niz poslova, te da će tek nakon toga razmotriti mogućnost raspisivanja novčane nagrade za informacije koje bi pomogle u otkrivanju ubojice i rasvjetljavanju slučaja. Ipak, napomenuo je kako se građani koji imaju bilo kakve podatke koji bi mogli pomoći u istrazi slobodno mogu javiti policiji.

U okviru istrage do sada je ispitano oko 350 osoba za koje se smatra da bi mogle imati neke podatke vezane uz ubojstvo odvjetničke vježbenice, no policija za sada ne želi iznositi imen ispitanih osoba, ni ostale pojedinosti.

Novak je prokomentirao i medijska nagađanja o mogućem motivu ubojstva, kada je rekao da te konstrukcije ne dolaze iz policije i da mogu biti štetne za istragu. "Posebna skupina u kojoj su najbolji kriminalisti za krvne delikte i drugi stručnjaci i dalje rade na slučaju", istaknuo je Novak.

Vezane vijesti

Do 31. kolovoza otvoren natječaj Zaklade Ivana Hodak za dodjelu stipendija...

Do 31. kolovoza otvoren natječaj Zaklade Ivana Hodak za dodjelu stipendija siromašnim studentima

Do 31. kolovoza bit će otvoren natječaj za dodjelu stipendije za preddiplomski studij koju u spomen na prerano umrlu mladu pravnicu Ivanu Hodak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika