13.10.2008. / 18:05

Autor: Petra Horvat

Borba s listama čekanja

Milinović: 'Pacijenti će MR i CT preglede obavljati kod privatnika na teret HZZO-a'

Pozivi da besplatno obave preglede pacijentima će stizati na kućnu adresu

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović danas je potvrdio da će HZZO poduzeti korak kako bi dokinuli duge liste čekanja u bolnicama za pregled magnetskom rezonancom (MR) i kompjuteriziranu tomografiju (CT), dva dijagnostička pregleda na koje čeka više od 7000 pacijenata.

"Pacijenti koji su na bolničkim listama čekanja za pregled MR i CT, od idućeg će tjedna dobiti telefonski ili pismeni poziv na kućnu adresu da tu pretragu besplatno obave na liječnićku uputnicu u nekoj od privatnih poliklinika", kazao je Milinović. Ministar je istaknuo da je cilj HZZO-a sve raspoložive kapacitete na tržištu staviti u funkciju pacijenta, te da žele do Nove godine obaviti 3000 MR i CT pretraga, za što je osigurano dva milijuna kuna.

Aneks ugovora o obavljanju te djelatnosti sa HZZO-om su potpisali Croatia zdravstveno osiguranje, Sunce osiguranje, Medicol, Euromedic i Osiguranje Zagreb.

Milinović je kazao i da bi liste čekanja trebala smanjiti i jedinstvena Nacionalna lista čekanja na kojoj su, osim CT-a i MR-a, ostali zahvati na koje se u bolnicama predugo čeka, a radi se o ultrazvuku i operacije srca, proširenje krvnih žila ugradnjom stenta i operacije kuka i žuči.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika