14.10.2008. / 08:48

Autor: Nacionalova redakcija

HNS-ov fantomski nogometni kamp

Lakrdija Vlatka Markovića u Tuhelju

Vlatko Marković i Zorislav Srebrić, predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza, izveli su prošlog tjedna pravu lakrdiju u Tuheljskim toplicama. Pozvali su novinare i organizirali tiskovnu konferenciju, te svečano slikanje polaganja kamena temeljca i spomen-ploče za izgradnju kampa Hrvatskog nogometnog saveza. Javno su rekli da će HNS u taj projekt uložiti 120 milijuna kuna, te su potpisali pismo namjere s predstavnicima Tuheljskih toplica.

Toj predstavi prisustvovali su i lokalni politički čelnici. Zdravko Počivalšek, direktor Termi Olimija, koje su vlasnik Termi Tuhelj, ispričao je u jednom privatnom razgovoru kako mu je taj dan bilo neugodno i kako je morao glumiti iako je i sam svjestan da od svega toga neće biti ništa. Pismo namjere nikoga ni na što ne obvezuje, a nejasno je i tko će i kako uložiti potreban novac u izgradnju tog kampa.

Zanimljivo je da nitko od prisutnih novinara to Markovića nije pitao. HNS sigurno nema vlastitih 120 milijuna kuna viška da ih u to uloži, što je Marković ondje javno rekao. Marković je i prije nešto više od godinu dana pompozno najavljivao izgradnju tog projekta u suradnji s hrvatskim ogrankom agencije za nekretnine Remax.

I tada je potpisano pismo namjere, a predstavnici Remaxa dostavili su Markoviću i bankovno jamstvo za potrebnu investiciju, ali su u Hrvatskom nogometnom savezu taj projekt potpuno zapostavili. Sada su ga iz tko zna kojih razloga ponovo počeli najavljivati. Moguće je da su to učinili zbog straha od rezultatskog debakla hrvatske nogometne reprezentacije, koja nije najbolje počela kvalifikacijski ciklus za Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi 2010.

Kad bi reprezentacija podbacila, netko bi počeo pitati i što zapravo Marković radi, osim što se brine o reprezentaciji, pa je vjerojatno zato opet samo najavio da HNS planira velike razvojne projekte, koji se dosad nisu pomaknuli dalje od plana. Od Markovićevih izjava o tom projektu smješniji su bili možda tek novinarski tekstovi koji su posve nekritički prenosili njegove najave. U naslovima je pisalo da počinje izgradnja kampa u Tuhlju, a iz sadržaja se vidjelo da HNS za taj projekt još uvijek traži strateške partnere.

Vezane vijesti

Nogometno logorovanje

Nogometno logorovanje

Šef HNS-a Vlatko Marković opet se ponašao kao mali ustaško. "Nećemo u Auschwitz, ali je gotovo 90 posto sigurno da ćemo posjetiti neki memorijalni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika