14.10.2008. / 09:33

Autor: Petra Horvat

Hrvatska

INA smanjila cijene goriva

U postotku najviše je pojeftinio plavi dizel, za 6,1 posto, na 5,26 kuna, te lož ulje kojemu je nova cijena 5,63 kune po litri ili 6 posto manje od dosadašnjih 5,99 kuna

Hrvatska naftna kompanija INA od ponoći je smanjila maloprodajne cijene naftnih derivata, a najviše su pojeftinili plavi dizel i lož ulje. Prema novim cijenama, koje su uvedene sinoć i vrijede idućih dva tjedna, Eurosuper 95 će se prodavati po cijeni od 8,28 kuna po litri, što je 3,9 posto ili 34 lipe manje od dosadašnje cijene.

Super 95 je pojeftinio za 3,9 posto, pa sada košta 8,09 kuna po litri, dok je Super plus 98 pojeftinio za 4 posto, na 8,35 kuna. Litra Eurodizela se na Ininim benzinskim postajama prodaje po cijeni od 8,43 kune po litri, što je 29 lipa manje od dosadašnje cijene. Dizel je pojeftinio za 4,2 posto, na 8,19 kuna.

U postotku, najviše je pojeftinio plavi dizel, za 6,1 posto, na 5,26 kuna, te lož ulje kojemu je nova cijena 5,63 kune po litri ili 6 posto manje nego do sada.

Cijene naftnih derivata u Hrvatskoj mogu se korigirati svaka dva tjedna, a korekcija ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika