14.10.2008. / 14:16

Autor: Hrvoje Šimičević

Ministar zdravstva

Milinović: Ako se utvrdi zlostavljanje, zatvaramo Dom u Brezovici

Djevojčici ovo nije prvi put da je zbog zadobivenih ozlijeda primljena u bolnicu. Prije tri tjedna došla je s podlijevima ispod oba oka, a objašnjenje je bilo da je slučajno pala

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović izjavio je kako će Caritasov Dom za nezbrinutu djecu u Brezovici zatvoriti, ukoliko se dokaže da je desetogodišnja djevojčica koja je prošlog mjeseca hospitalizirana zbog ozljeda, bila zlostavljana. "Ako je to istina, odlučno tvrdim da ćemo zatvoriti Brezovicu, a djecu premjestiti na druge lokacije", izjavio je Milinović. Kako prenosi Hina, u Dom je jutros poslana inspekcija Ministarstva zdravstva, a u istragu je uključena i policija.

Djevojčica je 11. rujna zbog ozljeda primljena u Kliniku za dječje bolesti, a iz Klaićeve bolnice su potvrdili kako je zadobila udarce u glavu, noge, prsni koš te ozlijedu na bradi. Bolnica je nakon liječničkog promatranja i puštanaja djeteta podnijela prijavu zbog sumnje na zlostavljanje. Djevojčici ovo nije prvi put da je zbog zadobivenih ozlijeda primljena u bolnicu.

Naime, prije tri tjedna došla je s podlijevima ispod oba oka, a objašnjenje je bilo da je slučajno pala. Caritasov Dom za nezbrinutu djecu u Brezovica bio je u fokusu javnosti, nakon što su otkriveni slučajevi zlostavljanja, da bi potom bila smijenjena tadašnja uprava doma. Sadašnja ravnateljica Doma u Brezovici Jelene Lončar najavila je kako će održati sastanak s osobljem doma te zatražiti izvješće o scjelokupnom slučaju.

Vezane vijesti

Državni vrh slavi Dan antifašističke borbe

Državni vrh slavi Dan antifašističke borbe

Dan antifašističke borbe Hrvatske, 22. lipnja, danas se obilježava središnjom svečanosti u Brezovici, nedaleko Siska, na kojoj su nazočni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika