15.10.2008. / 08:58

Autor: Marko Biočina

Josip Gašparac

Policajac koji je prijavio Thompsona vraćen na posao

Josip Gašparac, inspektor u zagrebačkoj Policijskoj postaji Centar, koji je u lipnju suspendiran nakon što je podnio kaznenu prijavu protiv Marka Perkovića Thompsona zbog širenja rasne mržnje na koncertu održanom na zagrebačkom središnjem trgu, vraćen je na posao.

Tako je odlučila disciplinska komisija MUP-a. Zasad nije poznato na temelju čega je komisija donijela ovakvu odluku, ali poznato je da su nadređeni Gašparca optuživali da je incidentna osoba koja ulazi u konflikte s podređenima, kako je više puta kasnio na posao, neovlašteno koristio službeno vozilo i s njim radio prometne prekršaje. Također, Gašparac je bio optužen da je jednom prilikom u zagrebačkom javnom parku izgubio službeni pištolj.

Kada je zagrebački policijski vrh smijenio Gašparca, među policajcima se mogla čuti priča kako je Gašparac ranije doznao da mu se sprema smjena i onda namjerno bez ikakvih osnova podignuo kaznenu prijavu protiv Thompsona, samo zato da bi svoju smjenu mogao prikazati kao politički motiviranu. Nacional je o Josipu Gašparcu i o ulozi Slavka Goldsteina u cijelom slučaju već pisao. Gašparac bi se trebao vratiti na posao u roku od tjedan dana.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika