15.10.2008. / 16:14

Autor: Nina Tomljanović

Austrija

Fritz psihički sposoban sudjelovati u sudskom procesu

"Unatoč ozbiljnom poremećaju ličnosti, Fritzl je u potpunosti bio svjestan svojih nedjela tijekom 24 godine", izvijestio je glasnogovornik ureda glavnog tužitelja Gerhard Sedlacek, pozivajući se na izvješće ekipe psihologa i psihijatara

Austrijski monstrum Josef Fritz svjestan je svojih nedjela i psihički je u stanju prisustvovati uobičajenom sudskom procesu, izvijestili su tužitelji dodavši da se sada može podići optužnica protiv 73-godišnjaka. "Unatoč ozbiljnom poremećaju ličnosti, Fritzl je u potpunosti bio svjestan svojih nedjela tijekom 24 godine", izvijestio je glasnogovornik ureda glavnog tužitelja Gerhard Sedlacek, pozivajući se na izvješće ekipe psihologa i psihijatara.

Fritz je 24 godine u zatočeništvu držao svoju kći Elizabeth koju je u podrum zatvorio kada je imala samo 11 godina. Tamo je rodila sedmero djece, jedno je umrlo nedugo nakon porođaja, a Fritzl se djetetovog tijela riješio spalivši ga u pećnici u vlastitoj kući.

Početkom studenog tužiteljstvo bi trebalo podignuti optužnicu , nakon čega će Fritz moći uložiti žalbu. Ako to napravi, sudski proces protiv njega vjerojatno neće početi prije 2009. godine.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika