15.10.2008. / 17:30

Autor: Nina Tomljanović

Slovenija-Hrvatska

Sanader: "Iznenadile su me Rupelove izjave"

Na pitanje smatra li da Slovenija blokira i usporava pregovore s Hrvatskom, Sanader je rekao da "ova Rupelova izjava sigurno ne pomaže"

Nakon što je slovenski ministar Dimitrij Rupel izjavio da Hrvatska  kroz pristupne pregovore pokušava riješiti otvorena granična pitanja sa Slovenijom, premijer Ivo Sanader to je opovrgnuo dodavši da  predlaže da se o tome raspravi pred međunarodnim pravosudnim tijelom.

"Malo sam se iznenadio onim što kaže slovenski ministar u odlasku Dimitrij Rupel, to naprosto nije istina. Istina je da Hrvatska nikada nije u svojim dokumentima prejudicirala one sporne točke na granici sa Slovenijom za koje mi predlažemo da se rasprave pred međunarodnim pravosudnim tijelom. To su podržale i vlade i oporbe dviju zemalja i mislim i očekujem da ćemo nastaviti tim putem", izjavio je Sanader.

Na pitanje smatra li da Slovenija blokira i usporava pregovore s Hrvatskom, Sanader je rekao da "ova Rupelova izjava sigurno ne pomaže".

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika