15.10.2008. / 17:31

Autor: Katarina Zorić

BRUXELLES

Počeo summit EU-a o financijskoj krizi

Očekuje se da će plan spašavanja financijskog sektora, koji je dogovoren u nedjelju u Parizu na sastanku čelnika 15 zemalja, biti prihvaćen i na razini cijele Unije

Danas je započeo dvodnevni summit  čelnika 27 zemalja članica Europske unije o financijskoj krizi koja je zahvatila Europu i svijet. Summit je počeo tradicionalnim sastankom šefova država ili vlada zemalja članica s predsjednikom Europskog parlamenta Hansom-Gertom Poetteringom.

Očekuje se da će plan spašavanja financijskog sektora, koji je dogovoren u nedjelju u Parizu na sastanku čelnika 15 zemalja, biti prihvaćen i na razini cijele Unije. Petnaest zemalja eurozone dogovorilo se o planu za izlazak iz financijske krize koji uključuje jamstva za međubankovne zajmove i mogućnost dokapitalizacije banaka.

Vrijednost predviđenih mjera doseže oko 2000 milijarda eura, ali taj iznos uključuje i bankovna jamstva, koja možda nikad ne će biti aktivirana.

Vezane vijesti

Rast eura i dolara

Rast eura i dolara

Na financijskim tržištima širom svijeta očekuje se rast cijena dionica i tečaja eura jer su nakon izbora u Grčkoj parlamentarnu većinu osvojile… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika