16.10.2008. / 12:55

Autor: Nina Tomljanović

Osijek

Čačić: "HDZ-ova vlast je nesposobna i opasna"

Cilj predstojećih lokalnih izbora, smatra predsjednik HNS-a, je dobiti 50 do 100 snažnih političkih ličnosti, koje neće biti ovisne o svojim stranačkim šefovima i čija su izborna baza građani jer će se tako dobiti kvalitetnije rasprave u strankama i zdravije društvo

Na konferenciji za novinare u Osijeku, predsjednik HNS-a Radimir Čačić je izjavio da lokalni izbori u svibnju sljedeće godine trebaju biti nužan i pozitivan znak smjene sadašnje HDZ-ove vlasti, za koju kaže da je nesposobna te da je zbog te svoje nesposobnosti opasna.

Ocijenio je da je HDZ-ova vlast dovela do, kako je rekao, masovne psihoze straha za egzistencijalnu, a u većim gradovima i za fizičku sigurnost te da takva vlast mora otići.

Cilj predstojećih lokalnih izbora, smatra predsjednik HNS-a, je dobiti 50 do 100 snažnih političkih ličnosti, koje neće biti ovisne o svojim stranačkim šefovima i čija su izborna baza građani jer će se tako dobiti kvalitetnije rasprave u strankama i zdravije društvo.

Čačić je na konferenciji najavio HNS-ovog kandidata za osječkog gradonačelnika. To će, kako je rekao, biti predsjednik osječkog ogranka i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Ivan Vrdoljak.

Vrdoljak je rekao da će stranka biti jasna glede kandidature i projekata za koje će se zauzimati, ali da je iluzorno osam mjeseci prije izbora decidirano govoriti o načinu nastupa na izborima, odnosno već sada definirati hoće li to biti samostalno ili koalicijski, jer o tome tek treba razgovarati.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika