16.10.2008. / 14:20

Autor: Nina Tomljanović

Zagreb

Karamarko raspisao natječaj za glavnog ravnatelja policije

Kao poseban uvjet za prijam u službu navodi se posebna psihička, fizička i zdravstvena sposobnost kao i ispit za zvanje policijskog službenika

Javni natječaj za novog glavnog ravnatelja policije danas je raspisao ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, koji je na tu poziciju došao nakon što je smijenjen Berislav Rončević.

Kandidati za novog ravnatelja mogu se prijaviti  u idućih osam dana. Od njih se kao stručni uvjeti natječaja zahtjevaju završen sveučilišni diplomski studij, diplomski specijalistički stručni studij ili visoka stručna sprema društvenog, tehničkog ili prirodnog smjera, četiri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, istaknuti rezultati u području od značaja za rad državnog tijela te položen stručni ispit. Kao poseban uvjet za prijam u službu navodi se posebna psihička, fizička i zdravstvena sposobnost kao i  ispit za zvanje policijskog službenika. Taj ispit, izabrani je kandidat dužan položiti u roku od tri mjeseca od dana položenog državnog stručnog ispita.

Natjecati se mogu i kandidati koji nemaju položen državni stručni ispit, ali uvjet je da ga moraju položiti u roku o šest mjeseci od isteka probnog rada, koji je obavezan, te ako budu ocijenjeni ocjenom "zadovoljava".

Kandidat za imenovanje bit će Vladi predložen ukoliko je zadovoljio uvjete te nakon što je obavio razgovor s osobom koja je za to ovlaštena.

Krajem prošlog tjedna Vlada je za privremenog glavnog ravnatelja policije imenovala Vladimira Fabera.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika