16.10.2008. / 14:51

Autor: Katarina Zorić

Suđenje za napad na Rađenovića

Šimunac: Cvitan i Benko tražili da optužim Bandića

"Otvoreno su mi rekli da za napad teretim Bandića, Ljubičića, Čorića i Gracina, no ja sam rekao da ja to ne mogu potpisati", izjavio je Šimunac koji se do danas na sudu branio šutnjom, a na policiji je priznao napad na Rađenovića

Miodrag Šimunac, prvooptuženi za napad na bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića, optužio je danas ravnatelja USKOK-a Dinka Cvitana i bivšeg ravnatelja policije Marijana Benka da su tražili od njega da zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i trojicu njegovih suradnika optuži kao naručitelje napada.

"Otvoreno su mi rekli da za napad teretim Bandića, Ljubičića, Čorića i Gracina, no ja sam rekao da ja to ne mogu potpisati", izjavio je Šimunac koji se do danas na sudu branio šutnjom, a na policiji je priznao napad na Rađenovića.

U svojoj obrani na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu u nastavku suđenja njemu i Nikoli Presečkom, prvooptuženi Šimunac rekao je da su Cvitan i Benko navečer došli u policiju, gdje je bio na kriminalističkoj obradi. Kaže kako su ga tražili da lažno svjedoči protiv Bandića i njegovih suradnika iz Zagrebačkog holdinga, rekavši mu da je riječ o kriminalcima te da je vrijeme da ih se riješe.

Kako tvrdi, Cvitan mu je nudio azil u inozemstvo za njega, ženu i djecu, a Benko navodno donio šteku cigareta i ponudio novac.

Optužbe Miodraga Šimunca u USKOK-u su nazvali notornim glupostima te su istaknuli kako ne žele na to reagirati. Bivši ravnatelj policije Marijan Benko rekao je da su te optužbe smiješne te da ne može komentirati slučajeve koji su na sudu.

Vezane vijesti

'Bandić je naručio premlaćivanje Rađenovića'

'Bandić je naručio premlaćivanje Rađenovića'

Tri godine nakon što je završio u zatvoru zbog premlaćivanja Igora Rađenovića, Miodrag Šimunac odlučio je otkriti ime naručitelja. Za Vijesti RTL-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika