17.10.2008. / 09:10

Autor: Petra Horvat

Chiapas

Meksiko pogodio snažan potres

Lokalno se stanovništvo uspaničilo, no stručnjaci su poručili da nema straha od stvaranja tsunamija

Meksičku pokrajinu Chiapas, koja se nalazi u blizini granice s Guatemalom, jučer je pogodio potres jačine 6,2 stupnja po Richterovoj ljestvici. Potres je zabilježen u 14,21 sati po lokalnom vremenu, a epicentar se nalazio oko 21 kilometar od grada Suchiate.  Prema priopćenju meksičkih vlasti, za sada nema dojava da je potres prouzročio veću materijalnu štetu.

Prema stručnjacima, slični potresi te jačine mogu prouzročiti lokalne tsunamije. Ipak, Pacifički centar za upozorenje od tsunamija javio je da straha od stvaranja tsunamija nema. Tsunamiji mogu biti opasni za lokalna obalna područja.

Meksičko područje potresi pogađaju barem jednom godišnje. Posljednji jaki potres u Meksiku dogodio se u srpnju 2007. godine i zbog njega je došlo do desetominutnog prekida električne energije i veza mobilne telefonije. Epicentar potresa jačine 6,1 po Richteru bio je 30 kilometara od Tuxla Gutierezza.

U siječnju 2003. godine, od posljedica potresa jačine 7,6 prema Richteru koji je pogodio pacifičku obalu Meksika, poginule su 23 osobe, te je prouzročena velika materijalna šteta.


Vezane vijesti

Nismo došli po pouke iz demokracije

Nismo došli po pouke iz demokracije

Europljani nisu došli na summit G20 u Los Cabos u Meksiku da bi dobivali pouke iz demokracije, rekao je u ponedjeljak novinarima predsjednik Europske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika