18.10.2008. / 11:00

Autor: Petra Horvat

Afera dragulji

Zagorec i bivša tajnica međusobno se tuže

Zagorec bivšu tajnicu Snježanu Šiprak tuži da ga je lažno optužila za krađu dragulja iz MORH-a, a ona je pokrenula postupak protiv generala zbog klevete jer ju je nazvao Petračevom ljubavnicom

Vladimir Zagorec, umirovljeni general, tuži svoju bivšu tajnicu u MORH-u Snježanu Šiprak jer ga je, kako je navedeno u optužnom prijedlogu, lažno optužila da je prilikom odlaska s mjesta pomoćnika ministra obrane iz sefa odnio dvije torbe s draguljima. Zagorčeva bivša tajnica te je optužbe iznijela tijekom svjedočenja u postupku protiv Hrvoja Petrača i ostalih okrivljenika za otmicu Zagorčeva sina, zbog čega je kasnije pokrenuta istraga protiv Zagorca.

Snježana Šiprak je na raspravi koja je održana na Županijskom sudu u Zagrebu, na pitanje koje joj je Petrač postavio izjavila da je imala punomoć za kupnju i prodaju nekretnine u Zagorčevo ime. Zatim je Zagorca optužila da je prodala njegovu kuću na Pantovčaku jednom odvjetniku iako je, tvrdi, znala da kuća u stvari pripada Mariju Pleiću.

Zagorec je Općinskom državnom odvjetništvu podnio prvooptužni prijedlog zbog davanja navodno lažnog iskaza, no tužiteljstvo nije prihvatilo prijedlog, te je umirovljeni general odlučio sam preuzeti kazneni progon protiv Snježane Šiprak.

U optužnom prijedlogu, Zagorec je predložio da sud bivšu tajnicu kazni jednom godinom zatvora. Prvo ročište još nije zakazano, a sudom će predsjedati sudac Milenko Djaković.

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika