19.10.2008. / 12:41

Autor: Petra Horvat

Starleta tvrdi da je policajac bio 'bahat'

Nives Celzijus: 'Dino razmišlja o tužbi'

Starleta tvrdi kako Dino razgovara s odvjetnicima kako bi odlučio hoće li tužiti policajca koji ga je tužio. Kaže da je cijela situacija jako stresna za njihovog sina, te da se Dino nakon svega razbolio

Nives Celzijus, supruga uhićenog Dinamovog nogometaša Dine Drpića, izjavila je da Drpić razmišlja o tome da tuži policajca koji ga je priveo. "Prolazila sam pored mjesta gdje je Dinu zaustavila policija. Policajac je bio strašno bahat. Koliko sam shvatila Dino im je dao vozačku i prometnu, a policajac ga je tražio i osobnu i govorio je da ne zna tko je on", kazala je starleta i dodala da je Dino policajcu pokušao objasniti da je nedavno izgubio novčanik.

"Dino je policajcu rekao neka se ne pravi da ne zna tko je on, a policajac je postao neugodan", tvrdi Drpićeva supruga koja je dodala da je cijela scena bila stresna za njezina sina koji je bio s njom to, a kazala je da se i Dino nakon svega razbolio.

Policija: 'Prilikom uhićenja Dine Drpića morali smo koristiti prisilu'

Policija je priopćila da je tijekom uhićenja hrvatskog nogometaša Dine Drpića morala koristiti prisilu jer se oglušio na policijsku zapovjed. Drpića je policijski službenik, prilikom obavljanja redovnih zadaća, zaustavio jučer oko 15,40 jer je primijetio da nogometaš tijekom vožnje u svom automobilu smart fortwo zagrebačke registracije razgovara na mobitel. Policija je kazala da je policajac Drpića zaustavio na propisan način.

Za vrijeme trajanja kontrole, Drpić je vrijeđao i omalovažavao policajca, a u međuvremenu su pristigli policijski  službenici PU zagrebačke koje je nogometaš također vrijeđao i omalovažavao. Policajci su ga najprije upozorili, potom mu naredili da prestane s takvim ponašanjem, no Dinamov se igrač na takvu zapovjed oglušio.

"Iz tog razloga su prema njemu uporabljena sredstva prisile, odnosno tjelesna snaga i sredstva za vezivanje, nakon čega je odveden u Prvu policijsku postaju", priopćila je policija. Nad Drpićem je provedena prekršajna obrada zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Nogometaš je po završetku obrade odveden na Prekršajni sud u Zagrebu.

Glasnogovornik Dinama Ado Kožul izjavio je da ništa ne zna o Drpićevom vrijeđanju policijskih službenika, i kazao je da se radi samo o manjem prometnom prekršaju. Također, naglasio je da će Dinamov stoper stići u Šibenik kako bi igrao utakmicu na Šubiževcu.

Prema neslužbenim informacijama, Drpić je već pušten iz policijske postaje , a prema nekim medijima to je ishodio Zdravko Mamić. Pred prekršajnog je suca izveden 20 sati, te je pušten na slobodu. Također, određena mu je novčana kazna. NK Dinamo neže kazniti svog igrača zbog ovog prekršaja, jer smatraju da je to njegova osobna stvar.
Zoran Mamić, Dinamov sportski direktor, nije upoznat sa situacijom jer je izvan Europe.

Drpićeva supruga Nives Celzijus nije željela komunicirati s medijima.

Vezane vijesti

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Hrvatski državljanin B.D., osumnjičen za sudjelovanje u pljački šibenske podružnice HVB Splitske banke počinjene 2005. godine, uhićen je na području… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika