20.10.2008. / 12:47

Autor: Nina Tomljanović

Zbog kritika na račun RS

Radmanović kritizirao predsjednika Mesića

Radmanović je u intervjuu mostarskom Dnevnom listu izjavio kako zamjera predsjedniku Stjepanu Mesiću zbog njegovih nedavnih kritika na račun Republike Srpske i premijera tog entiteta Milorada Dodika

"Nije dobro da predsjednik jedne države (RH) koja je dosta razvijenija od svojih susjeda osuđuje dio BiH i istodobno se, službeno ili neslužbeno sastaje s vođama iz drugih dvaju naroda (hrvatskog i bošnjačkog)", izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Radmanović je u intervjuu  mostarskom Dnevnom listu izjavio kako zamjera predsjedniku Stjepanu Mesiću zbog njegovih nedavnih kritika na račun Republike Srpske i premijera tog entiteta Milorada Dodika.

Podsjetio je također na nedavne Mesićeve odvojene susrete u Zagrebu s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, te s predsjedateljem Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem i predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmanom Tihićem. "Kada to usporedite s napadima na Milorada Dodika i Republiku Srpsku, onda to ne ide u smjeru smirivanja napetosti u BiH", dodao je Radmanović.

Prema riječima nebojše Radmanovića, Hrvatska je jamac Daytonskog sporazuma i u tom bi kontekstu Mesić trebao djelovati. "Nažalost Mesić je imao izjave koje nisu na crti tog sporazuma, govorio je loše o RS-u, iz kojeg sam ja izabran u Predsjedništvo BiH", kazao je Radmanović.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika