20.10.2008. / 13:36

Autor: Nina Tomljanović

Moskva

Produžen zatvor za Lebedeva

Mihail Hodorhovski, vlasnik "Yukos-a" i Lebedev su uhićeni 2003. godine. U prvom procesu, gdje ih se tereti za pranja novca osuđeni su na osam godina zatvora. U prosincu 2006. je Lebedev prebaćen u zatvor u Čiti, oko 6.50 km istočno od Moskve

Partneru bivšeg predsjednika naftne kompanije "Yukos"  Platonu Lebedevu je sud u istočnom Sibiru produžio zatvorsku kaznu do 2. veljače 2009. godine, izvijestila je ruska agencija Ria Novosti. "Sud je udovoljio zahtjevu tužiteljstva. Rok zatočenja Platona Lebedeva je produžen do 2. veljače 2009. godine", objavio je sud u Čiti.

Mihail Hodorhovski, vlasnik "Yukos-a" i Lebedev su uhićeni 2003. godine. U prvom procesu, gdje ih se tereti za pranja novca osuđeni su na osam godina zatvora. U prosincu 2006. je Lebedev prebaćen u  zatvor u Čiti, oko 6.50 km istočno od Moskve.

Na slobodu je trebao biti pušten 2. kolovoza, no sud je odgodio oslobađanje iščekujući početak novog procesa protiv Lebedeva i Hodorkovskog zbog novih kaznenih djela u gospodarskom poslovanju.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika