20.10.2008. / 14:40

Autor: Nina Tomljanović, Petra Horvat

Presuda

Napadačima na Rađenovića po tri godine zatvora

Bivši direktor Zagrebačkih cesta nije iznenađen visinom kazne koja je dodijeljena njegovim napadačima, te smatra da su Zagrepčani uznemireni sve češćim napadima do kojih dolazi usred bijela dana, nekad u samom gradskom centru

Igor Rađenović, bivši direktor Zagrebačkih cesta, kazao je da nije iznenađen visinom kazne koju je sud dodijelio njegovim napadačima, no napomenuo je da je od osuđujuće presude važnije otkriti tko je naručitelj napada na njega.

Miodrag Šimunc i Nikola Presečki na zagrebačkom su Općinskom kaznenom sudu osuđeni na dvije godine i deset mjeseci zatvora. Rađenović je kazao da je napad izvršen kukavički i bahato.

"Otkrivanje napadača trebalo bi biti najvažnije i za pravosuđe i za građane Zagreba koje ovakvi incidenti u posljednje vrijeme sve češće uznemiravaju", kazao je Rađenović.

Tužiteljstvo je za napadače Šimunca i Presečkog tražilo po tri godine zatvora, što je najveća kazna za djelo pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede za što ih se teretilo.

Optuženici su na suđenju odbacili optužbe i kazali su kako se ne osjećaju krivima za napad. Tužiteljstvo tvrdi da je Šimunac za počinjeno djelo od nepoznatog naručitelja dobio 3000 eura. Nakon uhićenja, Šimunac je policiji priznao napad, a Presečkog je Rađenović prepoznao kao jednog od napadača.

Obojica su nakon izricanja nepravomoćne presude zadržani u pritvoru.

Igor Rađenović je 16. svibnja pretučen ispred zgrade u kojoj živi u Novom Zagrebu.

Tri godine Šimuncu, dvije i 10 mjeseci Presečkom

Na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu donesena je nepravomoćna presuda za napadače direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića.

41-godišnji Miodrag Šimunac osuđen je na tri godine, a 26-godišnji Nikola Presečki na dvije godine i 10 mjeseci zatvora.

Šimunca i Presečkog se tereti da su pretukli i pokušali teško ozlijediti Rađenovića na traženje nepoznate osobe koja je Šimuncu platila 3000 eura za napad.

Obojicu tužiteljstvo tereti da su 16. svibnja pretukli i pokušali teško ozlijediti Rađenovića na traženje nepoznate osobe koja je Šimuncu za napad platila 3000 eura.

Sutkinja  zagrebačkog Općinskog kaznenog suda Sanja Mazalin napadačima je dosudila kaznu zatvora koju je tužiteljstvo i tražilo.Na suđenju su obojica odbacila optužbu, kazavši kako se ne osjećaju krivima za napad na Rađenović koji je pretučen  u svibnju na svom kućnom pragu u Novom Zagrebu.

Nakon uhićenja, Šimunac je policiji priznao napad, dok je Presečkog sam Rađenović prepoznao kao jednog od napadača.
Šimunceva obrana je tvrdila da je iskaz u policiji pribavljen nezakonito, a obrana Presečkog da je u vrijeme napada bio u Sloveniji.

Obojica optuženika ostaju u pritvoru do  pravomoćnosti presude.

Vezane vijesti

'Bandić je naručio premlaćivanje Rađenovića'

'Bandić je naručio premlaćivanje Rađenovića'

Tri godine nakon što je završio u zatvoru zbog premlaćivanja Igora Rađenovića, Miodrag Šimunac odlučio je otkriti ime naručitelja. Za Vijesti RTL-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika