20.10.2008. / 18:14

Autor: Petra Horvat

Melbourne

Dale Lapthorne: 'Hrvatska policija je zapravo prometna policija'

'Policija u Hrvatskoj zapravo je 'prometna' policija, i oni nisu u stanju riješiti slučaj moje mrtve kćeri', smatra otac Britt Lapthorne

Obitelj mrtve 21-godišnje Australke, koja je posljednji put viđena u Dubrovniku, danas je potvrdila informaciju kako je tijelo mlade Britt prebačeno u Državni odjel za patologiju savezne australske države Victorije, gdje će biti obavljena još jedna obdukcija tijela.

Otac mrtve Britt Dale Lapthorne , njena majka Elke i brat Darren nezadovoljni su radom hrvatske policije na slučaju njihove mrtve kćeri. "Policija u hrvatskoj zapravo je 'prometna' policija, i oni nisu u stanju riješiti slučaj moje mrtve kćeri", kazao je Dale Lapthorne.

Napomenuo je i da je tijekom istrage o nestanku njegove kćeri od hrvatske policije dobivao kontradiktorne informacije. "Jedni su mi izvori u policiji tvrdili da se ra di o 'nesretnom slučaju', a drugi su to definirali kao 'grozan zločin'", kazao je Dale Lapthorne na konferenciji u Melbourneu, dok je majka Elke neprestano plakala.

Australski stručnjaci napominju kako će se u obdukciji tijela Britt Lapthorne koristiti uobičajeni protokol. "Jasno nam je da postoji ogromni interes u Australiji vezan za slučaj Britt Lapthorne, kao i interes obitelji preminule djevojke, no nažalost ne možemo govoriti o vremenu kada ćemo izdati i službene rezultate obdukcije", kazala je državna patologinja Jennifer Coate.

Ovog je vikenda Brittina obitelj održala bdijenje uz svijeće, gdje su se prisjetili stradale djevojke.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika