Objavljeno u Nacionalu br. 675, 2008-10-20

Autor: Nacionalova redakcija

Gazeta

Na Jamajci ukradena cijela plaža

Plaža Coral SpringPlaža Coral SpringNedavno je jamajčanskoj policiji prijavljena neobična krađa, a iako je ukradena roba toliko velika da ju je nemoguće sakriti, policija slučaj još nije riješila. Ukradena je cijela jedna plaža, Coral Spring, na sjevernoj obali otoka, duga 400 metara, iznimno atraktivna zbog prekrasnog bijelog pijeska.

Plaže više nema - gdje je bio pijesak, sad su gole stijene. Procjenjuje se da je za krađu plaže bilo potrebno barem 400 kamiona. Zbog te krađe propao je plan tamošnjih poslovnih ljudi da se izgradi veliko turističko odmaralište, za što je već bilo osigurano 108 milijuna dolara.

Policija sumnja da je plažu ukrao neki drugi turistički resort na otoku, koji je htio povećati ili uljepšati vlastitu plažu. Gotovo je nevjerojatno ono što policija tvrdi - da nema nikakvih svjedoka krađe i da se nigdje ne može naći ukradeni pijesak, pa mediji sumnjaju da su i policajci uključeni u ovaj kriminal.

Iz policijske uprave najavljuju da će poslati stručnjake na druge plaže da kemijskom analizom utvrde nije li na nekoj od njih završio ukradeni pijesak.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika