Objavljeno u Nacionalu br. 675, 2008-10-20

Autor: Nacionalova redakcija

Gazeta

Inina nagrada premijerovoj supruzi

 Mirjana Sanader i Tomislav Dragičević Mirjana Sanader i Tomislav DragičevićNagrada Ine za promicanje hrvatske kulture u svijetu, koja iznosi 50 tisuća kuna, dodijeljena je prošlog tjedna premijerovoj supruzi Mirjani Sanader i šesteročlanom timu s kojim je objavila monografiju na njemačkom jeziku o grčkoj i rimskoj antičkoj baštini u Hrvatskoj “Kroatien in der Antike”.

Radi se o prvoj Ininoj nagradi dodijeljenoj za područje arheologije, ali i o prvoj literaturi za inozemne stručnjake o hrvatskoj arheologiji - dosad se ona u stranoj literaturi spominjala samo u okviru jugoslavenske.

Monografiju je izdao jedan od vodećih europskih izdavača knjiga o arheologiji, povijesti i povijesti umjetnosti, Philip von Zabern iz Mainza.

“Potrudili smo se i požnjeli uspjeh, i to ne samo u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, nego i u Hrvatskoj. Rad na knjizi trajao je mjesecima, a rezultat je odličan: pritom mislim na cijelu knjigu, koju ne čine samo naši pametni tekstovi, nego i fotografije s iskopavanja od kojih nam je većinu ustupio Ivo Pervan”, rekla je Mirjana Sanader na svečanoj dodjeli Inine nagrade u Muzeju za umjetnost i obrt.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika