Objavljeno u Nacionalu br. 675, 2008-10-20

Autor: Nina Ožegović

Galerija

Uzvišeni plesni bolero postratnog Sarajeva

Deveta Platforma mladih koreografa otvorena je prošlog tjedna kratkom, ali dojmljivom i socijalno angažiranom plesnom predstavom “Bolero, Sarajevo” u izvedbi glumaca sarajevskog East West Centra i članova ansambla baleta Narodnog pozorišta, te plesača zagrebačkog Plesnog centra Tala.

Haris Pašović, sarajevski kazališni redatelj i profesor na dramskoj akademiji, upotpunio je predstavu dramatičnim, a ponegdje i duhovitim monolozima, u kojima je kroz intimne priče Sarajlija pripovijedao o postratnoj svakodnevnici Sarajeva.

Oslanjajući se na poznatu muziku Mauricea Ravela i čuvenu koreografiju Mauricea Bejarta, komad je koreografirala Tamara Curić iz Tale, koja je već surađivala s Pašovićem na njegovoj zagrebačkoj predstavi “Viktor ili djeca na vlasti” te sarajevskoj “Klasni neprijatelj”.

U predstavi su nastupila 23 izvrsna izvođača – plesača i glumaca, koji su u crnim kostimima, inspiriranim azijskim podnebljem, rad Kao Pao Shu, kreirali predstavu uzvišene atmosfere. Puno gledalište ispratilo je izvođače gromkim pljeskom i uzvicima “Bravo!”. 

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika