Objavljeno u Nacionalu br. 675, 2008-10-20

Autor: Marko Biočina

Karijera i novac

'Kupovna moć građana će porasti kad Hrvatska uđe u Europsku Uniju'

TRŽIŠNI LIDER Dariusz Komisarek, direktor Marsa za srednju i južnu Europu te Rumunjsku uvjeren je kako će, nakon što je Mars preuzeo Wrigley, u budućnosti obje kompanije poslovati još bolje nego prijeTRŽIŠNI LIDER Dariusz Komisarek, direktor Marsa za srednju i južnu Europu te Rumunjsku uvjeren je kako će, nakon što je Mars preuzeo Wrigley, u budućnosti obje kompanije poslovati još bolje nego prijePrije dva tjedna dovršena je Marsova akvizicija Wrigleya. Najveći globalni proizvođač slatkiša Mars preuzeo je kompaniju Wrigley najpoznatijeg svjetskog proizvođača guma za žvakanje. Dariusz Komisarek, direktor Marsa za srednju i južnu Europu i Rumunjsku, taj je poslovni potez opisao logičnim, jer su Mars i Wrigley obiteljske kompanije koje imaju sličnu povijest, kulturu i principe: “Portfolio čokoladnih proizvoda i kauguma vrlo su kompatibilni te će ova akvizicija zasigurno imati pozitivan sinergijski učinak na razvoj kompanije.”

Prema njegovim riječima, poslovanje Marsa u Hrvatskoj iz godine u godinu ima stabilan rast. “To je rezultat našeg kvalitetnog tima u Hrvatskoj i ukupnih aktivnosti usmjerenih prema stalnom usavršavanju kvalitete naših proizvoda, ali i marketinških i prodajnih aktivnosti. Uz to, već godinama radimo na projektima koji utječu na odgovorno držanje kućnih ljubimaca, pa samim time raste i prodaja naših proizvoda za prehranu i njegu kućnih ljubimaca: Whiskas, Pedigree, Kitekat, Chappi, Sheba, Cesar i Profilum.

Na hrvatskom tržištu vodeći smo i u segmentu čokoladnih barova te u segmentu visokokvalitetne riže”, rekao je Dariusz Komisarek. U Marsu nisu zabrinuti ni zbog usporavanja rasta kupovne moći hrvatskih građana: “Smatramo da je to usporavanja privremeno te da će pristupni proces pristupanja Hrvatske Europskoj Uniji donijeti vrlo pozitivne promjene za hrvatsko gospodarstvo i povećanje kupovne moći hrvatskih građana.”

Vezane vijesti

Mars povećava udio certificiranog kakaa u svojoj proizvodnji

Mars povećava udio certificiranog kakaa u svojoj proizvodnji

Kompanija Mars, jedan od vodećih svjetskih proizvođača čokolade objavljuje da je u samo tri godine postigao značajan napredak u ispunjavanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika