21.10.2008. / 12:53

Autor: Petra Horvat

Haaški sud

Gotovinina obrana: 'Tužiteljstvo traži dokumente koje već ima'

Gotovinina obrana vjeruje da je do sada, od 158 dokumenata koje tužiteljstvo traži temeljem zahtjeva za topničkim dokumentima, najmanje 50 već u posjedu Ureda tužitelja i da su objelodanjeni obrani

Haag je danas objavio podnesak obrane u kojem je obrana generala Gotovine izvijestila raspravno vijeće u predmetu "Gotovina, Čermak, Markač" da haško tužiteljstvo već ima dio dokumenata koje zahtjeva od RH.

"Obrana je, među dokaznim materijalima koje je tužiteljstvo do sada dostavilo obrani, pronašla najmanje 50 do 158 dokumenata vezanih uz djelovanje topništva tijekom Oluje, a koje tužitelji zahtijevaju od hrvatske", kazao je gotovinin odvjetnik Luka Mišetić.

U današnjem podnesku navedeno je kako Gotovinina obrana vjeruje da je do sada, od 158 dokumenata koje tužiteljstvo traži temeljem zahtjeva za topničkim dokumentima, najmanje 50 već u posjedu Ureda tužitelja i da su objelodanjeni obrani. Gotovinina obrana je podnesku priložila i popis tih dokumenata  najavila kako će i dalje nastaviti pregledavati dokaze koje joj je objelodanilo tužiteljstvo te izvijestiti sudsko vijeće o svim dodatnim dokumentima koje pronađe.

Haško tužiteljstvo je Hrvatsku optužilo za opstrukciju, stoga je raspravno vijeće Haškog suda u predmetu "Gotovina, Čermak, Markač" 16. rujna ove godine izdalo nalog hrvatskoj da do 20. listopada dostavi detaljno izviješće o tome što je sve učinila da pribavi dokumente o djelovanju topništva i specijalne policije u Oluji koje traži tužiteljstvo.

Hrvatska je jučer dostavila odgovor, a sadržaj odgovora još nije objavljen.

Vezane vijesti

Vatikan: Papin sobar i službeno optužen

Vatikan: Papin sobar i službeno optužen

Vatikanski sud u subotu je službeno optužio Papina sobara Paola Gabrielea (46) za neovlašeno posjedovanje povjerljivih dokumenata i najavio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika