21.10.2008. / 19:16

Autor: Katarina Zorić

Izglasavanje nepovjerenja

Vlada odbacuje SDP-ove tvrdnje

U očitovanju se ističe prošlogodišnji pad broja kaznenih djela za 6,41 posto te nastavak takvog pozitivnog trenda i u ovoj godini, a odbacuju se tvrdnje SDP-a o izuzetno lošem i narušenom stanju sigurnosti u državi

Hrvatska Vlada očitovala se danas o prijedlogu SDP-a da se premijeru Ivi Sanaderu i Vladi izglasa nepovjerenje. Odbacila je tvrdnje SDP-ova kluba o nesigurnosti i siromašenju hrvatskih građana te o zastoju u integracijskim procesima.

"Sve aktivnosti predsjednika Vlade, kao i Vlade u cjelini usmjerene su na stvaranje sigurnog okruženja za život građana u Hrvatskoj, kao i gospodarske i financijske stabilnosti Hrvatske te uspješnog ostvarenja najvažnijih vanjskopolitičkih ciljeva: punopravnog članstva u EU i NATO-u", stoji u očitovanju Vlade na prijedlog SDP-a da se premijeru Ivi Sanaderu i Vladi izglasa nepovjerenje, o kojemu će sutra raspravljati Sabor.

U očitovanju se ističe prošlogodišnji pad broja kaznenih djela za 6,41 posto te nastavak takvog pozitivnog trenda i u ovoj godini, a odbacuju se tvrdnje SDP-a o izuzetno lošem i narušenom stanju sigurnosti u državi.

Iz Vlade odbacuju i navode o siromašenju države i njezinih građana.

"Nije točno da Hrvatska svakim danom postaje sve siromašnija", tvrdi Vlada i navodi kako je neprimjereno isticati da građani na hranu troše 12 posto manje nego u prošloj godini.

Vlada naglašava kako je u odnosu na prošlu godinu došlo do porasta trgovine na malo u segmentu prehrane od oko tri posto.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika