22.10.2008. / 12:12

Autor: Nina Tomljanović

Austrija

Joseph Fritzl: "Rođen sam da budem silovatelj"

Njegov stav prema ženama, kako je Fritz rekao psihijatrici, je oblikovala njegova stroga majka, koja ga je tukla te mu nije dopuštala druženje s drugom djecom sve dok nije krenuo u školu

Joseph Fritzl, poznatiji kao austrijski monstrum je zatočeništvo svoje kćeri Elisabeth planirao još dok je boravio u zatvoru zbog silovanja, prenose austrijski mediji koji su do navedene informacije došli preko dosjea forenzičnog psihijatra. "Shvatio sam da imam zlu crtu u sebi. Za nekoga tko je rođen da bude silovatelj prilično sam se dugo i suzdržavao", rekao je Fritzl psihijatrici Adelheid Kastner.

Nakon niza zastrašujućih informacija iz Fritzovog života, došlo je do još nekih sličnih saznanja. Naime, Fritz je već imao kriminalni dosje zbog seksualnog napastovanja. Godine 1967. je osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog silovanja 24-godišnje žene prijeteći joj nožem u njenom domu.

Prema izvještajima psihijatrice Kastner, Fritzl je po izlasku iz zatvora pronašao idealno rješenje za svoje nastrane fantazije. Odlučio je zatočiti svoju kćer Elisabeth, kako bi istodobno mogao živjeti svoju "zlu stranu" i paralelno voditi normalan život.
Njegov stav prema ženama, kako je Fritzl rekao psihijatrici, je oblikovala njegova stroga majka, koja ga je tukla te mu nije dopuštala druženje s drugom djecom sve dok nije krenuo u školu.

Njegova majka ga je začela samo kako bi dokazala partneru da nije sterilna, tako da je Fritzl bio neka vrsta "alibi djeteta".
Dr. Kastner zaključila je kako se Fritzl uspijevao ograditi od onoga što čini, tako što nije gledao žrtvu u lice dok ju je silovao. "Ne samo da je bio sposoban voditi dvostruki život, nego je uspijevao voditi i trostruki život bez ikakvih problema", kaže psihijatrica.

Još prema ranijim informacijama, Fritzl je klinički zdrav, svjestan je svojih nedjela i psihički je u stanju prisustvovati uobičajenom sudskom procesu, no dijagnosticiran mu je ozbiljan poremećaj ličnosti i seksualnog ponašanja.

Na temelju tih izvještaja tužiteljstvo je tražilo od suda da Fritzl bude smješten u psihijatrijsku ustanovu, pod nadzorom, gdje će biti podvrgnut odgovarajućoj terapiji i lijekovima.

Početkom studenog tužiteljstvo bi trebalo podignuti optužnicu , nakon čega će Fritzl moći uložiti žalbu. Ako to napravi, sudski proces protiv njega vjerojatno neće početi prije 2009. godine. 

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika