22.10.2008. / 17:26

Autor: Orhidea Gaura

Gornje Vrapče

Ubijeni muškarac švercao automobile?

Policijska istraga trebala bi rasvijetliti motive ubojstva Zorana Mrvelja i otkriti je li ubijen zbog poslova povezanih sa preprodajom automobila, da li su u pitanju njegovi poslovi s nekretninama ili pak nešto treće

Informacije da se Zoran Mrvelj, 42-godišnji muškarac ustrijeljen jučer u zlatnom mercedesu registarskih oznaka ZG 7379 DC, u vlasništvu Boška B., u ulici Manterovčak na području Vrapča, bavio poslovima vezanim uz preprodaju automobila, mogle bi biti istinite, barem prema svjedočenju nekih osoba iz ulice Požarinje na području Maksimira, gdje je ubijeni poduzetnik živio s obitelji.

Ubijeni je često viđan kako noću dolazi u različitim luksuznim automobilima, koje bi parkirao u garaži, a ujutro bi ti automobili nestajali. No, nitko ne može sa sigurnošću reći kakvim se točno Zoran Mrvelj poslovima bavio niti na koji su način ti poslovi povezani s kriminalom.

Poznato je samo da je najčešće radio noću, a upravo zbog te je činjenice jednom prilikom još tijekom 90-ih, iznerviran lajanjem susjedovog psa zbog čega nije mogao spavati, na psa potegao pištolj i ranio ga. No, osim te incidentne situacije, susjedi ga pamte kao mirnog i pristojnog obiteljskog čovjeka, čije je dvoje djece, uostalom, s njihovom djecom išlo u školu.

Obitelj Mrvelj doselila se u Zagreb iz Imotskog prije nepunih 40 godina, u vrijeme dok je Zoran Mrvelj bio dječak. Njegov otac Mato Mrvelj radni vijek proveo je kao policajac u odjelu krvnih delikata, no već je neko vrijeme u mirovini. Obitelj Mrvelj i prijatelji koji su se okupili u njihovoj kući kako bi im izrazili saučešće nisu željeli razgovarati s novinarima, ali je zato ujutro s njima razgovarala policija.

Policijska istraga trebala bi rasvijetliti motive ubojstva Zorana Mrvelja i otkriti je li ubijen zbog poslova povezanih sa preprodajom automobila, da li su u pitanju njegovi poslovi s nekretninama ili pak nešto treće.

Neki internet portali jučer su naveli da je pokojni Zoran Mrvelj bio u bliskim odnosima sa Zdravkom Šiškićem, zaštićenim svjedokom na suđenju “zločinačkoj organizaciji” u Remetincu. Međutim Zdravko Šiškić novinarima je rekao kao nikada nije čuo za Mrvelja.

Za Mrvelja nije čuo ni vlasnik gradilišta ispred kojeg je nađeno njegovo tijelo i nema pojma što je Mrvelj ondje radio. Ni drugi susjedi u ulici Manterovčak nisu ranije zamijetili automobil kakav je na dan ubojstva vozio Mrvelj, no stariji maloljetnici koji su pored njega prošli na putu iz škole, tvrde da su osobu sličnog opisa često viđali na tom mjestu, u vrijeme između 16 i 16.30 sati, ali u automobilu marke BMW, a ondje se nalazio s nepoznatom ženskom osobom. Ne može se, međutim, sa sigurnošću reći je li taj muškarac bio Zoran Mrvelj.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika