23.10.2008. / 10:54

Autor: Petra Horvat

Nanošenje duševnih boli

Mesić odvjetniku mora platiti 70 tisuća kuna odštete

'Predsjednikova me izjava zauvjek stigmatizira kao ludog odvjetnika', kazao je na sudu odvjetnik Jurašinović

Prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog građanskog suda, predsjednik Stjepan Mesić mora francuskom odvjetniku Ivanu Jurašinoviću isplatiti 70 tisuća kuna odštete zbog nanošenja duševnih boli, te još 5550 kuna sudskih troškova.

Odvjetnik Jurašinović je Mesića tužio zbog izjave iz 2006. godine kada je Mesić novinarima kazao da Jurašinoviću predlaže da dođe u zagreb posjetiti Vrapče jer mu tamo, kako je kazao, mogu pružiti efikasnu pomoć.

"To je sjajna prilika i neće ga puno koštati", dodao je Mesić.

Posljednje je ročište održano 9. listopada, a Jurašinović je tada na upit suca Nikole Raguža je li svjestan da je Vrapče naselje u Zagrebu, odgovorio da zna, ali da je poznato i to da se tamo nalazi psihijatrijska bolnica.

"U komunističkim su zemljama, kao što je bila Hrvatska, ljudi trpani u umobolnice samo da nestanu", kazao je odvjetnik hrvatskog podrijetla i dodao da ga ta predsjednikova izjava stigmatizira kao 'ludog odvjetnika'.

Spor između Mesića i francuskog odvjetnika izbio je nakon što je Jurašinović u Francuskoj podnio kaznenu prijavu u ime Marina Tomulića protiv Marka Nikolića zbog pokušaja ubojstva. Odvjetnik je u tužbi naveo da je Mesić "svojevrstan politički patron naručitelja ubojstva Hrvoja Petrača", nakon čega je predsjednik dao spornu izjavu.

Mesićev zastupnik odvjetnik Čedo Prodanović najavio je žalbu na presudu.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika