23.10.2008. / 12:11

Autor: Petra Horvat

Južna Osetija

Gruzija tvrdi da Rusija sprema provokacije

Gruzija tvrdi da je Rusija u posljednja dva tjedna rasporedila novih 2000 vojnika u Južnoj Osetiji

Gruzija je danas optužila Rusiju da je u posljednja dva tjedna rasporedila novih 2000 vojnika u Južnoj Osetiji, te da priprema provokacije u toj pokrajini koja se odmetnula od Gruzije.

Glasnogovornik gruzijskog ministarstva unutarnjih poslova kazao je da u Južnoj Osetiji sada ima oko 7000 ruskih vojnika.

Kazao je i da sada strahuju da Rusija priprema provokacije u toj pokrajini. Ruske vlasti do sada nisu reagirale na te gruzijske optužbe.

Rusija je u kolovozu intervenirala kada je Gruzija pokušala vojnim putem vratiti odmetnutu republiku pod svoj suverenitet i prema mirovnome sporazumu sklopljenom uz posredstvo EU-a obvezala je povući svoje vojnike iz tampon zone oko Južne osetije, te Abhazije, druge odmetnute pokrajine.

Prekid vatre nadzire misija Europske unije od 225 promatrača raspoređenih u tampon zoni oko Južne Osetije, no Rusija im ne dopušta ophodnje unutar Južne Osetije.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika